Suugle Forum
11 Ağustos 2020, 11:55:25 *
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pratik Bilgiler  (Okunma Sayısı 13559 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Borkie
Kaliteli Üye
***

Karma: 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 136



« : 07 Haziran 2006, 11:41:53 »

1)            Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan
önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin.
                Vidayi öyle takin.

2)            Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise
onlari bir kaç dakika buhara tutun.

3)            Makasinizi bilemek istiyorsaniz,­ zimpara kagidi kesin.

4)            Halidaki sigara yaniklarindan,­­ yanik­ y­er­ler üzerinde
zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak  kurtulabilirsiniz.

5)            Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin
üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir
parça buz
                koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde
elektrik süpürgesinigezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6)            Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan
önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

7)            Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir
legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup         
           legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin
kolayca çiktigini göreceksiniz.

Cool            Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine
yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin     
           sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin.
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9)            Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü
masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri
                yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

10)            Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari
bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin
ve       
            çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

11)            Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere
portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz
                 dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

12)            Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce
sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin.Bilekleriniz
ve         
            ayaklariniz sismeyecektir

13)            Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda
sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile
ovalayin.

14)            Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir
gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin,
                  çekmeyeceklerdir.

15)            Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz,
bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

16)            Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir
miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya       
            yapismasini önleyecektir.

17)            Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için
çok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da
                  uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

18)            Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz
yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece
duvarin     
            alçisini çatlatmamis olacaksiniz.

19)            Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz.
Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin
içerisine bir   
           dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa
kullanabilirsiniz.

20)            Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari
bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de
                  dagilmayacaktir.

21)            Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun
içerisine bir adet defne yapragi koyun.

22)            Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin
ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.

23)            Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine
bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve
                  büzüsmesini önler.

24)            Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile
karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre
                  saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin
altinda hazir bulunur.

25)            Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba
kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.
                  Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
26)            Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir
bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir
kavanoza       
            doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza
edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir
lezzet       
            katacaktir.

27)            Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta
ekletin

28)            Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika
firinlayin.

29)            Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30)            Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

31)            Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç
rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.

32)            Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce
üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin.
                  Daha sonra pisirin.

33)            Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye
bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger
                  yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin.
Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

34)            2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi
salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde
                  karistirin. Firina koymadan önce tavugun her
tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.

35)            Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz
zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin
                  etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün
bir sekilde kesildigini göreceksiniz.

36)            Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi
için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar
                 dinlendirin. .

37)            Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için
bir kesme seker yada limon suyu koyun.

38)            Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce
tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha     
            sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

39)            Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.
Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.

40)            Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina
yerlestirin.Kokteyllerin     
                  içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip
tatlarini kaybetmeyeceklerdir

41)            Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra
buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp
                  bozulmasini önlemis olursunuz.

42)            Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.
                 Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine
oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey         
                  kaybetmeyecektir.

43)            Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece
boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.


44)            Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve
sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz
                  hamura bir miktar misir unu ilave edin. Meyveler
piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.

45)            Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce
ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi
                  pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz.

46)            Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon
suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus       
            olursunuz.

47)            Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin
içerisine bir iki dal maydanoz atin.

48)            Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan
veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda
                  mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)

49)            Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece
                 çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.
Logged
edgar
Global Moderator
Süper Üye
*****

Karma: 45
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 393


« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2006, 12:18:12 »

Saolasn ilginç şeyler öğrendim...
Logged
kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye
*****

Karma: 50
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1070


I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.


« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2006, 08:22:02 »

Bilgiler iyi de pazartesi sabahı ev hanımı programlarından alınmış gibi duruyo Smiley
Logged

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
üps
Kaliteli Üye
***

Karma: 22
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 155


« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2006, 13:03:51 »

yeni yeni yemek tüyoları öğrenmiş oldum Cheesy
Logged
Borkie
Kaliteli Üye
***

Karma: 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 136



« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2006, 11:15:44 »

erkek adam yemek yapmayı bilecek. dunyanın en iyi aşcılar erkektir yalanmı.
Logged
üps
Kaliteli Üye
***

Karma: 22
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 155


« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2006, 21:55:54 »

dikkat edersen yemek yapmayı öğrenmiş oldum demedim, yeni tüyolar öğrenmiş oldum dedim Cheesy
bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama ortaokul civarlarında evde yalnız bırakılan her çocuk, bir şekilde yemek yapmayı öğrenir diye düşünüyorum.
Logged
kerem
Yeni Üye
*

Karma: 4
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 21


« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2006, 22:11:56 »

yada en azından sipariş vermeyi öğrenir
Logged
Borkie
Kaliteli Üye
***

Karma: 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 136



« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2006, 23:27:11 »

ogrenmeyi lafın gelisi soyledim canım.. hepimiz az cok biliyoruz sonucta. olay iyi yapmak. gerci etrafıma baktıgımda kızlardan daha iyi yemek yaptıgımı goruyorum ama neyse. Borkie erkek 22 ev kadını Cheesy
Logged
üps
Kaliteli Üye
***

Karma: 22
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 155


« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2006, 07:17:52 »

kerem, eğer evde para bırakmazlarsa, sipariş vermeyi öğrenemiyor.
dolu bir erzak ve buzdolabına rağmen aç kalınca insan, bunları değerlendirebileceğini anlıyor, ve makarnaydı köfteydi derken, yaratıcılığın sınırları ile değişik kombolar üretmeye başlıyorsın.
geçen yaz arkadaşlarla 2 haftalığına yazlıkta tektik, temizlik yaptırmayın tüm yemekleri ben yapayım anlaşması sonucu aşçılığı üstüme almıştım, isteyene son günkü kutlama sofrasının resmini göndereyim Tongue
Logged
Nui
Kaliteli Üye
***

Karma: -84
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 147



« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2006, 12:14:54 »

ona ben de şahit oldum, 4 tane aç insan birleşince mutlaka 2 elden ses çıkıyor, normalde aklına gelmeyecek yemekler üremeye başlıyor Cheesy
Logged

Eksi karma alabilir miyim rica etsem.Smiley
Artı karma verenlerin kim olduğunu biliyorum!!!

www.radyosu.org

Where only Music Matters...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.093 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu