Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
11 Şubat 2012, 06:12:39
Konu Sayısı: 777
Üye Sayısı: 6023
Son üye: dilaraunlu
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Modern İslam 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3]
Gönderen Konu: Modern İslam  (Okunma Sayısı 5221 defa)
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #20 : 09 Nisan 2007, 00:07:45 »

ya soylediklerin iyi guzel de ufak bir sorun var. ben hayatimda ayasofya haric camiye girmemis biri olarak da olsa kadin erkek namaz kilmamali diye dusunuyorum. ben ve genel olarak erkekler onlerinde duzgun fizikli bir kiz/kadin secdeye yatarsa sanmiyorum ki ibadeti dusunsunler... en iyi ihtimalle akillarindan gecen "allahim sana sukurler olsun" ya da "tanrim sen ne guzel yaratmissin" gibi sukur dualari olur Smiley

O hareket, ibadet sırasında aklından bu tip düşünceler geçiren adamın fesatlığıdır kanımca. Mevzu din oldu mu içgüdülerine gem vurmayı bileceksin ki en büyük örnek, insanoğluna içgüdülerini ve hislerini İslamiyet'e saygılı ve yerine yaşamasını öğretmeye çalışan "Ramazan" ayıdır.

ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #21 : 09 Nisan 2007, 13:17:06 »

ya herhalde kızın üstüne atlayacak değil camide ama bence söylediği tarzda düşüncelerin geçmesi mümkün de olabilir.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
mguven
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 14 Nisan 2007, 15:05:28 »

İslam'ı çeşitlendirmek kadar saçma bir durum yok bana kalırsa. Zaten İslam moderndir ve bilimdeki hiçbirşey ile çelişmez. Ancak İslam'ı çağdışı uygulayan toplumlar vardır ki onlar cahil ve gelişmemiş toplumlardır.
orlu
Yeni Üye
*

« Yanıtla #23 : 05 Mayıs 2007, 20:28:36 »

kadınla erkek kesinlile bir arada namaz kılamaz. ben daha önce camiye sadece ayasofya da gittim ama fikir olarak düşünmesi çok yanlış. bir erkek olarak önümde güzel vücutlu bir kız secdeye yattığında benim tanrı ile olan iletişimim değişir ve duayı bırakıp islamdan bağımsız, hormonal yönlendirmeli şükür dualarına başlarım Smiley

kadınla erkek ibadet sırasında sadece tanrı ile iletişim kurmalı ve başka yere dikkati kaymamalı ise beraber namaz ılınmamalıdır bence.
SemiGod
SemiGod
Tecrübeli Üye
**

« Yanıtla #24 : 28 Haziran 2007, 23:26:35 »

ibadet etmek için illa ki cami, kilise, sinagog vb. yerlere gitmek saçma bence. eğer gitmezsen tanrı senin ona ibadet etmediğini fark etmeyecek sanki.  otur evinde ibadedini ediver.  din zaten bir takım insanların diğerlerini kontrol etmek, onlardan faydalanmak için kulandığı bir sömürü aracından daha fazla bir şey değil ve bu idabet mekanları da insanları sürü psikolojisine sokmak için biçilmiş kaftan. her insan tek başına istediği gibi tanrıya ibadet edebilmeli bence.
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #25 : 30 Haziran 2007, 14:06:05 »

ibadet etmek için illa ki cami, kilise, sinagog vb. yerlere gitmek saçma bence. eğer gitmezsen tanrı senin ona ibadet etmediğini fark etmeyecek sanki.  otur evinde ibadedini ediver.  din zaten bir takım insanların diğerlerini kontrol etmek, onlardan faydalanmak için kulandığı bir sömürü aracından daha fazla bir şey değil ve bu idabet mekanları da insanları sürü psikolojisine sokmak için biçilmiş kaftan. her insan tek başına istediği gibi tanrıya ibadet edebilmeli bence.

şöyle ki pek çok özellikle tek tanrılı dillerde hep sizinle aynı dine inananlara "kardeşiniz" gibi ele almanız öğüt edilir, ve pek çoğunun kutsal kitaplarında zaten pek çok kez toplumlardan bahsedilir. Özellikle İslam dininde sadece kendi kendine imanın da yetersiz olduğu dile getirilir. Sürü psikolojisi olarak görmek biraz kaba benim düşüncemde, çünkü bazı dinler yapısı itibariyle toplumları yüceltir.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #26 : 12 Şubat 2008, 09:22:33 »

Bir varmış bir yokmuş...
Vakti zamanında bir imam bulunduğu şehirden bir başkasına yürümekte iken bir adamla karşılaşmış. Bakmış ki namaz kılıyor ancak kıldığı namaz yanlış. beklemiş. Adamın ibadeti bitince ne yaptığını sormuş. Adam namaz kıldığını söylemiş. birlikte yürümeye başlamışlar. Sohbet ederken imam adamın psikolojisinin çok normal olmadığını sezinlemiş. Arada da namazın nasıl kılınacağını anlatmaya çalışıyormuş. Adam deli mi yoksa ermiş mi çözememiş. Derken bir dereye gelmişler. İmam görmüş ki adam suyun üzerinden yürüyerek geçiyor ,karşıya geçtikten sonra özür dilemiş. Ben sana namazı öğretmeye kalkıştım ya sen beni affet,sen benden bir adım ötedeymişsin demiş. Herkes bildiği gibi yapsın Allah elbet anlar demiş.

Neden anlattım bilmiyorum:) Sadece aklıma geldi bu hikaye. Mantık aramayın boşuna çünkü yok.

Dini tartışmalarının sonu yoktur bence. Kimse kimseyi ikna edemez söz konusu inanç olduğunda.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
Sayfa: 1 2 [3]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: