Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
11 Şubat 2012, 22:32:48
Konu Sayısı: 777
Üye Sayısı: 6023
Son üye: dilaraunlu
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Holding miyiz yoksa üniversite mi? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: Holding miyiz yoksa üniversite mi?  (Okunma Sayısı 2126 defa)
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« : 19 Haziran 2007, 21:21:39 »

Konu Newsgroup'larda açıldı, burayı takip edenlerin de bilmesini istedim. Okulumuzun pek değerli Yurt Komitesi, 2007-2008 yılı için yurtlara yerleştirilme önceliğini şöyle sıralamış:

1. ÖSYM'den gelen yeni kayıtlar (Lisans)
2. Yurt burslular (Lisans-Lisansüstü)
3. İstanbul dışı (Lisansüstü Asistan-Lisans-Lisansüstü)
4. Asistanlar (Lisansüstü)
5. Son sınıf projesi olanlar
6. Avrupa Yakası
7. Anadolu Yakası uzak
8. Anadolu Yakası yakın

Burada çok açık olan birşey var ki, okul müşteri çekmek için elinden geleni yapıyor. Öyle ki, derslerinin zorluğu aşikar olan üst sınıfları ve şehirdışındakileri bir kenara atıp, büyük çoğunluğu hazırlık olarak başlayacak yeni öğrencilerini öncelikli bir konuma getiriyor. Yani ortada bize karşı belirgin bir haksızlık var.

Şimdi burada sorulması gereken bir soru var. Önce yurtta kalan arkadaşlarımıza depo ve belirlenenin üstünde yapılan zamlarla başlayan ve bu mantıkdışı kararla devam eden uygulamalara birlik olup bir tepki gösterecek miyiz, yoksa "Nasıl olsa sesleri çıkmaz!" diye aleyhimize çıkan kararlar karşısında susmaya devam mı edeceğiz?
5ergio
Sercan
Süper Üye

« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2007, 21:40:37 »

Okul yeni gelenlerin gözünü boyamayı çok iyi bilmiş bu maddeyle. Hiç bir yeni gelen arkadaşın ben "Seneye de yeni gelenlere öncelik verilirse yurt çıkmaz bana." diye düşüneceğini zannetmiyorum ama bir çoğuna öyle olacak. Bize de gelirken "Yurt sorunu yok süper, kesin alıyoruz herkesi, oley oley..." denmişti geldik gördük. Bu sene yurtlar iyice çığrından çıktı zaten, üstüne depo fiyatları ki sus payı olarak bir geri adım attılar. Bakalım seneye önümüze konacak yurt sözleşmesinde ne yazacak depolarla ilgili. Kesinlikle bir tepki gösterilmeli tüm bu olanlara yoksa ileride gerçekten SU mezunu olmamızın pek bir mantığı kalmayacak.
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2007, 10:18:30 »

kesinlikle birşeyler yapılmalı, ben de katılıyorum. Aşırı diyebileceğim düzeydeki Yurtların zammı (nasıl olsa hepsi dolacak diye artır fiyatı) ve freshlerin gözünü boyama amaçlı tamamen ticari bir hedefle mantıksız bir biçimde onlara yurt sözü vermek. Gün geçtikçe girdiğim okulu tanıyamıyorum maalesef.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
Xaenin
Xaenin
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2007, 21:05:15 »

Üniversite dediğin yerde eğitim alırsın ,iyi bir eğitim alıyorsan -ki alıyorsun/alıyoruz- orayı nasıl gidip de bir holdingle karşılaştırabilirsin ben onu çözemedim ?

spiral out...
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2007, 23:24:06 »

Üniversite dediğin yerde eğitim alırsın ,iyi bir eğitim alıyorsan -ki alıyorsun/alıyoruz- orayı nasıl gidip de bir holdingle karşılaştırabilirsin ben onu çözemedim ?

Yeni gelen öğrencilere yurt garantisi göstermeyi pazarlama stratejisi olarak görürsen (ki yeni gelen öğrencilerin çoğunun hoşuna gidecek birşey bu) Veysel'in söylediği çok mantıklıdır.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
drejan
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2007, 23:41:08 »

ben okula geldim üst sınıflara öncelik vardı, 3. sınıf oldum, alt sınıflara öncelik var, yurtsuz geldik yurtsuz gidiyoruz Smiley parasınıda başvurudan sonra öğrendim... çıkmadı diye çok koymadı artık, klasik yurt geyikleri, ikamet sorunları vs. , keşke ilk sınıflara vermeselerdide baştan alışsalardı yurtsuzluğa... neyse olan oldu artık, kimseyi çıkartmazlar yerinden, biz çektik onlar çekmesin, ne diyeyim....
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2007, 18:16:17 »

Ben Sabancı Üniversitesi'nin eğitim kalitesi ile ilgili herhangi bir eleştiri ya da benzetmede bulunmadım. Bana göre okulumuz Türkiye'de eğitim kalitesi yüksek birkaç okuldandır, hatta en iyisidir bile denebilir. Ancak okulumuzun özellikle en son belirlediği yurt öncelik ve ücretler politikasının tamamen doğru olmadığını ve bu yeni taslağın diğer vakıf üniversitelerinden daha az bile olsa ticari kaygılar taşıdığını düşünüyorum. Bu fikrimden yola çıkarak bu benzerliği kurdum.

Ben bu okulda iyi bir eğitim alabilirim, okulumdan memnun olabilirim, hatta hiçbir sıkıntım dahi olmayabilir. Ancak eğer bu okulu gerçekten seven ve bu okulun diğer vakıf okulları gibi eğitim ve hizmet kalitesinin düşmesini istemeyen öğrenciler varsa; üzerlerine düşen görev, okulun doğrularını tasvip ettiği gibi yanlışlarını da eleştirebilmelidir.

Velhasılkelam, "Holding" eleştirimin aldığım eğitimden kaynaklanan bir memnuniyetsizlik vs. ile bir alakası yoktur.
mseferoglu
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2007, 23:22:05 »

Her geleni Istanbuldan geliyor olarak dusunmeyelim arkadaslar.. Adam ilk kez geliyor belki Istanbul ' a her yerin yabancisi o adami mi yurda almak mantikli yoksa 3. sinifa gelip okulun , Istanbul ' un gediklisi olani mi ? Sorarim sizlere ..
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2007, 23:35:50 »

Her geleni Istanbuldan geliyor olarak dusunmeyelim arkadaslar.. Adam ilk kez geliyor belki Istanbul ' a her yerin yabancisi o adami mi yurda almak mantikli yoksa 3. sinifa gelip okulun , Istanbul ' un gediklisi olani mi ? Sorarim sizlere ..

Biz onu zaten tartışmıyoruz, şehirdışından gelenlere istisnasız yurt olanağı sağlanmalı. Biz yeni uygulamaya karşıyız. Yani İstanbul'da oturan bir hazırlık öğrencisinin yine İstanbul'da oturan bie son sınıf öğrencisi görmezden gelinerek yurda yerleştirilmesi sözkonusu burada.
mguven
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2007, 23:57:38 »

onu bırak tuzla da oturana dahi yurt veriyor okul  Smiley
Sayfa: [1] 2
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: