Üniversite dediğin yerde eğitim alırsın ,iyi bir eğitim alıyorsan -ki alıyorsun/alıyoruz- orayı nasıl gidip de bir holdingle karşılaştırabilirsin ben onu çözemedim ?
Ben Sabancı Üniversitesi'nin eğitim kalitesi ile ilgili herhangi bir eleştiri ya da benzetmede bulunmadım. Bana göre okulumuz Türkiye'de eğitim kalitesi yüksek birkaç okuldandır, hatta en iyisidir bile denebilir. Ancak okulumuzun özellikle en son belirlediği yurt öncelik ve ücretler politikasının tamamen doğru olmadığını ve bu yeni taslağın diğer vakıf üniversitelerinden daha
az bile olsa ticari kaygılar taşıdığını düşünüyorum. Bu fikrimden yola çıkarak bu benzerliği kurdum.
Ben bu okulda iyi bir eğitim alabilirim, okulumdan memnun olabilirim, hatta hiçbir sıkıntım dahi olmayabilir. Ancak eğer bu okulu gerçekten seven ve bu okulun diğer vakıf okulları gibi eğitim ve hizmet kalitesinin düşmesini istemeyen öğrenciler varsa; üzerlerine düşen görev, okulun doğrularını tasvip ettiği gibi yanlışlarını da eleştirebilmelidir.
Velhasılkelam, "Holding" eleştirimin aldığım eğitimden kaynaklanan bir memnuniyetsizlik vs. ile bir alakası yoktur.