Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
24 Mayıs 2012, 14:24:03
Konu Sayısı: 778
Üye Sayısı: 6080
Son üye: bahriokan
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Hrant Dink'e sıkılan hain kurşun 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2]
Gönderen Konu: Hrant Dink'e sıkılan hain kurşun  (Okunma Sayısı 1497 defa)
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2007, 21:51:25 »

Weiso ben taraflı değilim arkadaşım.Ben ülkücü de değilim. Ben sadece bu ülkeyi seviyorum basite indirgersek. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok lafı doğrudur dedim ama arkasından da bu ülkede kendini türk hisseden ülkeyi seven insan Türk'tür sözünü hatırlattım sana.Bence sen yanlış algıladın söylediğimi. Kaldı ki Türkiye bu güne kadar o dost oyunları yüzünden savaşta kazandığı ne varsa hep masada kaybetti.

Ookami evet öyle düşünebileceksin. Ülkü ocağına mensup olanı bile bulamamşılar.Bence öylesini bulmalıydı bu işin arkasındaki insanlar.Belki daha da ülkü ocaklarını hedef konumuna getirebilirdi. Hoş şu an ki haliyle bir Ülkü ocağı da ne kadar savunulası tartışılır. Anlamadığınız ben ülkü ocaklarını savunmuyorum. Ama o kadar açıktı ki bu olayın fix bir günah keçisine yükleneceği. Bu ülkenin düşmanları var. Ve düşündüğünüzden çok daha büyük oyunlar dönüyor.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2007, 23:07:26 »

Weiso ben taraflı değilim arkadaşım.Ben ülkücü de değilim. Ben sadece bu ülkeyi seviyorum basite indirgersek. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok lafı doğrudur dedim ama arkasından da bu ülkede kendini türk hisseden ülkeyi seven insan Türk'tür sözünü hatırlattım sana.Bence sen yanlış algıladın söylediğimi. Kaldı ki Türkiye bu güne kadar o dost oyunları yüzünden savaşta kazandığı ne varsa hep masada kaybetti.

Ookami evet öyle düşünebileceksin. Ülkü ocağına mensup olanı bile bulamamşılar.Bence öylesini bulmalıydı bu işin arkasındaki insanlar.Belki daha da ülkü ocaklarını hedef konumuna getirebilirdi. Hoş şu an ki haliyle bir Ülkü ocağı da ne kadar savunulası tartışılır. Anlamadığınız ben ülkü ocaklarını savunmuyorum. Ama o kadar açıktı ki bu olayın fix bir günah keçisine yükleneceği. Bu ülkenin düşmanları var. Ve düşündüğünüzden çok daha büyük oyunlar dönüyor.
Zaten hepimiz bu ülkeyi sevdiğimiz için bunu tartışmıyormuyuz? Ben yanlış algılamadım "kendini Türk hisseden Türk'tür" sözü Ata'mın söylediği döneme göre çok güzel bir sözdür ama ben o sözle ilgili yorumumu konudan daha bağımsız düşünüpte yazdım şimdi sürdürürsem konu sapabilir. Dünya'nın her yerinde birbirine dost oyunları çeviren ülkeler var ama yanlış politikalarla ülkelerinin zarar görmesini önlüyorlar. Bunun sebebi dostluk değil yanlış diplomasi, yanlış politika. Ki ben halkların dostluğunu ve kardeşliğini kastetmiştim.

Bir kez daha söyleyeyim tetiğe basanlar ve onlara her türlü desteği sağlayanlar kesinlikle ülkücü görüşü benimsemiş insanlardır. Ama emir büyük yerden..derinlerden..
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2007, 23:35:04 »

Kesinlikle ülkücü görüşteki insanlar olduğuna katılmıyorum. Hatta o tetiğin çekilmesinin emrini verenin bu ülkeden biri bile olduğuna inanmıyorum.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #13 : 25 Ocak 2007, 00:33:51 »

Dünya'nın her yerinde birbirine dost oyunları çeviren ülkeler var ama yanlış politikalarla ülkelerinin zarar görmesini önlüyorlar.
Orada yanlış sözcüğü olmayacaktı. "Akıllıca" diyecektim. Yanlış anlaşılmasın.
kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.

« Yanıtla #14 : 25 Ocak 2007, 04:57:35 »

Alıntı
İşte bu iç karışıklık ancak fanatik söylemlere kulak asmayarak, bu coğrafyada yaşayan her kültürü kendi kültürü, her insanı hiçbir isim ya da sıfatla ayırmaksızın yurttaşı gibi görerek önlenebilir.

Bundan daha fazla söylenebilecek birşey yok.
Biyolog olarak da diyebilirim ki, Türk de Ermeni de yok. Ulus devlet son iki yüz yılda icat edilmiş, geçmişi olmayan bişi. Ama hep taaa çok eskiden varmış gibi gösterilip milletler arası uçurumlar açmakta kullanıldı. Orta Asya ve saire. Anlaşılan hala da etkin. Oysa herkes sosyal hayvandır temelde ve bu sosyalliğin neleri içerdiğine göre "öteki" haline sokulanları "dost olamayacak" haline dönüştürmek ancak doğanın mucizesi insan hayatının telef edilmesine yol açar. Ne yazık ki bu defa da çok değerli bir sosyal birikimle yoğrulmuş bir cana kıydı bu ötekileştirme. Başımız sağolsun. Milliyetçilik de artık ait olduğu yer olan çöpe gitsin. İnsanları insan olarak görmek bu kadar zor olmamalı. Yazık. Yazık insan hayatına.

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
Sayfa: 1 [2]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: