Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
24 Mayıs 2012, 14:23:40
Konu Sayısı: 778
Üye Sayısı: 6080
Son üye: bahriokan
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Hrant Dink'e sıkılan hain kurşun 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: Hrant Dink'e sıkılan hain kurşun  (Okunma Sayısı 1497 defa)
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« : 19 Ocak 2007, 22:30:29 »

Kadıköy'de arkadaşlarımla otururken arkadaşlarımdan birine gelen telefonla duydum olayı. "Hrant Dink öldü" dedi telefonda haber veren. Kalp krizi ya da ona benzer birşey sandım önce. Üzüldüm ama takdir-i ilahi diye düşünüp avundum. Çok fazla yazılarını takip eden biri değildim ama birkaç yazısını okumuştum ayrıca daha önce ona karşı yapılan linç girişimlerini, hakkında "Türklüğü aşağılamak" diye soruşturma açıldığını biliyordum(ki bu zamanlarda pek moda, ağzımızı açsak vatan haini oluyoruz). Eve geldiğimde öldürüldüğünü duydum. Gazete binasına girerken şerefsizin biri arkadan vurmuş onu. Televizyon, ölü bedeni gazete kağıtlarının altında kalan yazarın altı delik ayakkabılarını çekmiş gösteriyordu. Ayakta öylece kalakaldım, şoka uğradım. Şu an o kadar üzgünüm ki, zorla tebessüm bile edemiyorum, kahrolmak bu olsa gerek. Düşününce farkettim ki, ilk kez bir fikir adamının alçakça öldürülmesine bu kadar üzüldüm(geçmişte birçok fikir adamı böyle faili meçhul(!) cinayetlere kurban gitmişti, özellikle buna kahrolmak şaşırtıcıydı.) . Belki içinde bulunduğumuz dönemin şahitlik yaptığı bir olay olduğu için, belki de geçmişte Ermeni olduğu için hep ezildiğini öğrendiğim için. Tam olarak bilmiyorum ki benim ne düşündüğüm çokta önemli değil.Asıl önemli olan şu ki, bir aydınımızı daha yaptığımız "ucuz milliyetçilik" sayesinde toprağın altına verdik, hem de anlamadan, dinlemeden. Sadece linç etmeye çalışarak, Türkiye'yi çıkarları için eleştiren sözlerinden dolayı "Türk'lüğe hakaret" etiketini yapıştırarak, Ermeni asıllı diye onu azınlık diye isimlendirerek, kısacası vatanı,milleti yine aynı vatanın evladından sözde korumaya çalışarak anlamaya çabaladık onu. En sonunda da sırtından kahpece vuruldu. Onu vuran şerefsiz, yüzüne bakabilecek kadar cesur değildi. Ama sorsanız bu şerefsiz gibileri en cesurdurlar, delikanlıdırlar, döktükleri kan vatan içindir. Hatta bir de, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur",ASALAcı PKKcı, diyerek kılıflarını hazırlarlar(ee vatanı elinde sallamasını bilmediğin tesbihle korumak kolay mı?). Kürt, Ermeni, Rum diye herkesi kendilerinden ayrı tutar, sonra da onlara bölücü, terörist derler. Kendilerine de vatansever der bunlar(işte bu zamanda Türkiye'de vatansever olmakta tıpkı vatan haini olmak kadar kolay). İşte o şerefsizlerdir asıl bu memleketi karıştıran, bölücülüğü de, yolsuzluğu da yapan. Ve bunların benim gözümde dağdaki teröristten farkı yoktur. Uzun lafın kısası, Hrant Dink cinayeti her ne kadar büyük bir faili meçhul cinayet adayı olsa da, aslında faili bellli bir cinayettir. Allah sonumuzu hayır etsin...
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2007, 00:35:40 »

Türkiyeli halkların kucaklaşmasını sindiremeyenler de bu cinayet sonrası teker teker kendilerini bölücü söylemleriyle belli etmeye başladılar. Yazıklar olsun.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
brky
brky
Tecrübeli Üye
**

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2007, 02:34:52 »

vay be katil de hemen yakalandı(!) katliam öncesi ve sonrası ses bulan replikler hakkında tahminde bulunasım var...

cinayetten önce

x:necmi hulusiyi görevlendir bi çapulcu bulsun gitsin ulu orta sıksın iki tane
Hulusi: Hıdır adamlarına söyle bi faşizm uzantısı bulsunlar iş bittikten sonra da " Bir Ermeni öldürdüm!" diye anırsın.Anlarsın ya oğlum milliyetçilik tanımlarını allak bullak yapıcaş şşşş Wink
Hıdır'ın adamı:Delikanlı beyaz bi bere giy adamı öldürdükten sonra da sakın çıkarma şıp diye bulsunlar seni.Silahını da sakın atma, delil o biliyosun!...

cinayetten sonra

Hıdır'ın adamı: Ogün'cüm sen al bu Samsun aktarmalı Trabzon biletini orda seni polis amcalar bekliycek.şşş lan olum bak salın unutma bereyle silahı kameralar yakalamış pozu boy boy endamı bozma.
Hıdır'ın adamı: Alo Emniyet mi?Ben bir ihbarda bulunucaktım da...Aradığınız Ogün denilen katil şu anda Trabzona hareket etmekte olan.............
X: Refik sağlam bi adam bul Necmi'yi Hulusi'yi Hıdır'ı Hıdır'ın adamını temizlesin,sonra da sen git onu temizle
Refik: Peki adamı vuranı napiyim?
X: Onu da at medyanın önüne uğraşıp dursunlar, Tayyip'ten bile daha habersiz o oğlan olup bitenden....
Borkie
Kaliteli Üye

« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2007, 04:44:09 »

Hrant Dink'i kim öldürdü belkide hic  bilemeyecegiz  ama Turk yargısı (her zamanki gibi yine) yanlis bir kararla Turkiye'ye taban yaptırdı. Turkiyeli Ermeniyim dedigi icin bir adama dava acmak , "gelin biz isi baslattık sizde bitirin, fasist ulke damgası yiyelim." demekten baska birsey degildir. Yine ofkeyle kalkıldı zararla oturuldu, yine plansız programsız is yapıldı, yine Turkiye zarar gordu.Senelerce her yurt dısına cıktıgımda "siz deveye mi biniyorsunuz?" diye acılan muhabbetin yanına  bir de fasist muhabbeti cıktı. Yargımıza ulkemize getirdigi bu kazanctan dolayı tesekkur ediyor basarilarinin devamini diliyorum. 
brky
brky
Tecrübeli Üye
**

« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2007, 15:19:02 »

borkie tüm söylediklerine katılmakla beraber tek bir noktada söylemek istiyorum ki bence planın programın alasıdır bu tip suikastler.Tek bir kişinin ölümü ve bunun üzerine yaşanacaklar,basının konuyu ele alışı hepsini gözden geçirdiğimizde nasıl bir iğrenç tezgah olduğu anlaşılıyo.Öldürülmesi engellenmke istense bir koruma görevlendirilmez miydi Dİnk'in başına?
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2007, 15:59:25 »

borkie tüm söylediklerine katılmakla beraber tek bir noktada söylemek istiyorum ki bence planın programın alasıdır bu tip suikastler.Tek bir kişinin ölümü ve bunun üzerine yaşanacaklar,basının konuyu ele alışı hepsini gözden geçirdiğimizde nasıl bir iğrenç tezgah olduğu anlaşılıyo.Öldürülmesi engellenmke istense bir koruma görevlendirilmez miydi Dİnk'in başına?

o da devletimizin ihmalkarlığını gösteriyor.

anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2007, 16:33:29 »

Zaten bu cinayet soruşturmadan itibaren "geliyorum" dedi ve suikastta payı oldukları iddia edilenlerin adı geçmişte devlet kademelerinde anılıyordu. Avcı avını neden korusun ki?
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2007, 13:51:18 »

Çok ilginçtir ki seçimin gündeme geldiği bir dönemde oldu bu olay.Tıpkı diğer seçim öncesi yaşadığımız kimi ortalık karıştıran olaylar gibi...

Yıllardır başardılar hep bir şekilde iç ayrılık yaşatmayı bu ülkede...
sağ,sol
Türk,Kürt
türbanlı,türbansız...

Nasıl olur da aynı oyunlar şekil değiştirip değiştirip tekrar oynanabilir?
Ve nasıl olur da bir ülke aynı oyunların değişik versiyonlarına sürekli aldanabilir?

Hrant Dink öldürüldü...Tıfıl bir çocuk tarafından buna inanmamız bekleniyor. Haberi ilk duyduğumda tamam dedim sağ sol yakınlaştı ya hükümete karşı birlik oldu ya yapmak istedikleri çok açık. Hatta bir sonra ki adımı da görmek çok zor değildi. Alperen Ocağı ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı şahsın. Acaba BBP ile bağlantılı bir ocağa kayıtlı bir şahıstan nasıl propagandalar çıkaracaklar ortay diye bekliyorum şimdi.Acaba cinayetin asıl sorumluları Alperen ocağı ile ülkü ocaklarını karıştırıp bu defa bir hata mı yaptılar?Çünkü bu ülkede öldürülen bir insan Türk değilse hep Ülkü ocakları suçlanır.Bir günah keçisi gibi....bakalım alperenden o noktaya nasıl çekecekler bu kez şimşekleri merak ediyorum...

Weisocum senin yazdıklarına gelince "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" cümlesi doğrudur ama şunu da hatırlatmak isterim Ata'mızın dediği gibi kendini Türk hisseden her adam da bizim için Türk'tür...Ayrıca senin o ASALA,PKK dediklerin birileri tarafından hazırlanan kılıflar değildir. Öyle gerçektir ki onlar bir sürü senin yaşında ana evladının şehit olmasının sebepleridir.Hrant Dink ne kadar önemliyse ölen her asker de önemlidir bu ülke için.Bİraz daha tarafsız olmaya davet ediyorum seni.

Senin yazınla sorguladığın insan grubunu çok iyi biliyorum reelde de seni tanıdığım için.Ama sence de artık başka günah keçileri bulmanın zamanı gelmedi  mi? Bunun bir dış oyun olduğu o kadar açık ki ülke içi birilerini suçlamanın iç karışıklığa gitmenin hiç bir anlamı yok. Ve sanırım Türkiye'nin en son ihtiyacı olan şey de bir iç karışıklıktır şu dönemde. Türk,kürt,Ermeni bu topraklar üzerinde,bu ülke için canla başla savaşıyorsa kardeştir zaten.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2007, 16:05:30 »

Weisocum senin yazdıklarına gelince "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" cümlesi doğrudur ama şunu da hatırlatmak isterim Ata'mızın dediği gibi kendini Türk hisseden her adam da bizim için Türk'tür...Ayrıca senin o ASALA,PKK dediklerin birileri tarafından hazırlanan kılıflar değildir. Öyle gerçektir ki onlar bir sürü senin yaşında ana evladının şehit olmasının sebepleridir.Hrant Dink ne kadar önemliyse ölen her asker de önemlidir bu ülke için.Bİraz daha tarafsız olmaya davet ediyorum seni.

Senin yazınla sorguladığın insan grubunu çok iyi biliyorum reelde de seni tanıdığım için.Ama sence de artık başka günah keçileri bulmanın zamanı gelmedi  mi? Bunun bir dış oyun olduğu o kadar açık ki ülke içi birilerini suçlamanın iç karışıklığa gitmenin hiç bir anlamı yok. Ve sanırım Türkiye'nin en son ihtiyacı olan şey de bir iç karışıklıktır şu dönemde. Türk,kürt,Ermeni bu topraklar üzerinde,bu ülke için canla başla savaşıyorsa kardeştir zaten.

Öncelikle "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" cümlesinin Türk toplumu ve coğrafyası dışındaki her topluluğu potansiyel bir düşman olarak gösterdiğini ve doğru bir söz olmadığını düşünüyorum. Eğer bir Guetemala'lı dünya adına, insanlık adına faydalı birşeyler yapmışsa benim dostumdur ve bana benim milliyetimden daha yakındır. Benimle dost olması için Türk olması ya da hissetmesi gerekmez. Onu isteği dışında böyle birşeye zorlamak ona ve toplumuna saygısızlık olur.

Hilalcim ben seni milliyetçi duygularını bir an için kenara koyarak tarafsız olmaya davet ediyorum. Sen beni iyi tanırsın ve "kılıf" diye tabir ettiğim ve ülkemizin kanını emen bu vahşetten yakınlarımın çekmiş olduğunu ne kadar iyi bileceğimi tahmin edebilirsin. Tıpkı sorguladığım grubunu senin kadar iyi biliyor olduğumu düşündüğüm gibi. Ama önceki yazımda söylemek istediğimi tam olarak anlayamadığını düşünüyorum. Bu oluşumların gerçeklikleri değil tartıştığım, bugün Trabzon'a şuursuzca yapılan genellemenin, geçmişte Güneydoğu'da ve gayrimüslim vatandaşlar üzerinde yapılmış olması(ki hala da yapılmakta) ve senin de çok iyi bildiğin benimde sorguladığım grubun, bu genellemelerden malzemeler çıkararak bahanesini hazırlamasıdır.

Sorguladığım grup, tetiği çeken gruptur buna adım kadar eminim. Ama tasarlayanları bulmak için derinlerde aramamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu coğrafyada iç karışıklık hiçbir zaman kendiliğinden çıkmamıştır,bazı iç ve dış güçler tarafından kardeş toplumların birbirine karşı kışkırtılması sonucu çıkmıştır. İşte bu iç karışıklık ancak fanatik söylemlere kulak asmayarak, bu coğrafyada yaşayan her kültürü kendi kültürü, her insanı hiçbir isim ya da sıfatla ayırmaksızın yurttaşı gibi görerek önlenebilir.
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2007, 18:02:05 »

Çok ilginçtir ki seçimin gündeme geldiği bir dönemde oldu bu olay.Tıpkı diğer seçim öncesi yaşadığımız kimi ortalık karıştıran olaylar gibi...

Yıllardır başardılar hep bir şekilde iç ayrılık yaşatmayı bu ülkede...
sağ,sol
Türk,Kürt
türbanlı,türbansız...

Nasıl olur da aynı oyunlar şekil değiştirip değiştirip tekrar oynanabilir?
Ve nasıl olur da bir ülke aynı oyunların değişik versiyonlarına sürekli aldanabilir?

Hrant Dink öldürüldü...Tıfıl bir çocuk tarafından buna inanmamız bekleniyor. Haberi ilk duyduğumda tamam dedim sağ sol yakınlaştı ya hükümete karşı birlik oldu ya yapmak istedikleri çok açık. Hatta bir sonra ki adımı da görmek çok zor değildi. Alperen Ocağı ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı şahsın. Acaba BBP ile bağlantılı bir ocağa kayıtlı bir şahıstan nasıl propagandalar çıkaracaklar ortay diye bekliyorum şimdi.Acaba cinayetin asıl sorumluları Alperen ocağı ile ülkü ocaklarını karıştırıp bu defa bir hata mı yaptılar?Çünkü bu ülkede öldürülen bir insan Türk değilse hep Ülkü ocakları suçlanır.Bir günah keçisi gibi....bakalım alperenden o noktaya nasıl çekecekler bu kez şimşekleri merak ediyorum...

bence gayet ülkü ocakları olabilir bu işin arkasındaki, adamların forumunda postlar vardı birisi protesto etmişti öldürülmesini adama "zamanı gelir senin de kafana sıkılır" bile denmişti. E şimdi ben kuşkulanmıyım da bu kurumdan napıyım.

anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
Sayfa: [1] 2
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: