Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
24 Mayıs 2012, 13:55:09
Konu Sayısı: 778
Üye Sayısı: 6080
Son üye: bahriokan
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  orhan pamuk vatanı sattı mı? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3]
Gönderen Konu: orhan pamuk vatanı sattı mı?  (Okunma Sayısı 2664 defa)
kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.

« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2007, 02:59:35 »

Müteşekkirim Borkie.
türk ve ermeni aslında Türk ve Ermeni'den daha doğru. Çünkü benim özel isimden anladığım, ayırd edici tek bir yanı burada göremiyorum. Biyolog olarak da muhtemelen en fazla iç içe yaşadığımız ve dolayısyla en fazla "biz" her nedemekse içinde olan insanlar aslında. Ne kadar biz olduğunu anlamak için IC'den Anneannem'i alabilirsiniz.
Üçüncü sayfa cinayetlerinde türk türkü öldürünce olay olmuyor ama ayrı olan gruplardakiler (ki ne halt etmeye ayrı ki) birbirini öldürünce gazetelik değil ansiklopedilik oluyor. Yani biz ve onlar sadece kafalarda var ve iki taraf arasında başlayan karşılıklı bir vahşete verilmiş orantısız bir güç kullanımı da bunun mitleşip mantıklı konuşulmaz bir hale sokuyor... Olayın insani boyutu açısından kabul etmekten kaçmayı kendime yediremiyorum, olayın ülkeler hukukuna mal edilmesi ve çoğu soykırım savunucularının da insanlık açısından değil biz bunlardan ne koparabiliriz diye bakan iddia makamı gözüyle yapılmasını da aynı şekilde uzlaşmayı engelleyici ve sırtlan gibi leş peşinde koşan bir yaklaşım olarak görüyorum.
Orhan Pamuk'u TLL'de zorla okuduğum için edebi manada sevmem ve ödülü hakkettiğini de yargılayacdak kadar modern edebiyata hakim değilim ama vatana ihanet ettiğini de sanmıyorum. Dahası zamanında Mustafa Kemal'in de Kuvai İnzibatiye tarafından vatana ihanetten arandığını hatırlatırsam vatanın ve ona ihanetin ne kadar günün anlayışına bağlı olduğunu da hatırlatmış olurum.

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
S†eppenwolf
Yeni Üye
*

« Yanıtla #21 : 28 Kasım 2007, 11:26:14 »

Dışarıdan güneş girmedikçe o altın kafa nasıl parlasın...

Gülümse!!
Yarın çok daha beter olacak...
Sayfa: 1 2 [3]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: