Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Şubat 2012, 18:31:51
Konu Sayısı: 777
Üye Sayısı: 6018
Son üye: aebezer
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  orhan pamuk vatanı sattı mı? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3
Gönderen Konu: orhan pamuk vatanı sattı mı?  (Okunma Sayısı 2563 defa)
kcaLP
aLP
Kaliteli Üye

][v][

« : 06 Ocak 2007, 04:19:52 »

"Benim Adım Kırmızı" kitabını hazırlamak için 7 yıl boyunca dünyadaki gelmiş geçmiş her türlü minyatürü gözden geçirme gibi bi başarı göstererek Time a kapak olsa bile vatanını nobel e sattığını düşünüyorum
serdengecti
Kaliteli Üye

« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2007, 05:11:27 »

satmadı..
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2007, 08:19:43 »

sattığını düşünüyorum...Ve hiç bir kitabını almadım almayacağım da Angry

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
kcaLP
aLP
Kaliteli Üye

][v][

« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2007, 13:10:22 »

insan bu su misali akar ya,
                                      gerisi angarya
                                      orhan akıllı ol
                                      ya sev ya defol
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2007, 13:14:18 »

Sözde soykırımla ilgili düşüncelerine katılmıyorum ama bu konudaki düşüncelerini dile getirmesi vatan hainliği olarak görülmemeli düşünce özgürlüğü olarak anlaşılmalı. Sonuçta demokratik(!) bir ülkede yaşıyorsak insanlar düşüncelerini açıklamakta özgürdürler. Ben onun gibi düşünmek zorunda değilim ama saygı duymalıyım. Eğer düşüncesinin yanlış olduğunu düşünüyorsam da tepkimi saldırarak göstermemeliyim. Vatanı satmaya gelince, bu adam ülkemizin yerini bilmeyenlere romanlarıyla İstanbul'u tanıtmışsa, bana göre vatanperver bir insandır. Genellikle vatanı satanlar, söyledikleri vatansever sözlerin arkasında vatanının parasıyla tatillere giden, manevi oğullarına para yediren, vatanının aziz topraklarını kapatıp villalar diken insanlar olmuşlardır.
serdengecti
Kaliteli Üye

« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2007, 13:26:55 »

ermeniler üzerine toplu bir katliam planlandığına inanıyorum ama bu olayın doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında kesin deliller yok diye inanıyorum..
Uluslararası alanda devlet politikası icabı (ermenilerin 4t planına karşı koymak için) bu olayın kesinlikle reddedilmesi gerektiğine inanıyorum..
Akademik ortamda bu olayın tartışılmasını gayet doğal buluyorum..

Düşüncelerim bunlar, aman Allah'ım vatanıma ihanet mi ettim ben şimdi hiiih..

SERDENGEÇTİ..

kcaLP
aLP
Kaliteli Üye

][v][

« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2007, 13:32:23 »

kim olduğu çok açık ortada türkiyeye türklüğü küfür et nobel ödülünü al hemde ermeni soykırım yasasının kabul edildiği gün o ödülü iade etmesi için gerçek bir türk olması gerek o gerçek bir ATATÜRK insanı olmadığı için iade etmez edemez böyle bir kişiliğin TC kimliği taşıması bile bana utanç veriyor!!
 Yazık diyorum çünkü türk edebiyatında kitapları okunan o kadar çok yazarımız varki demekki nobel ödülünü alabilmeleri için çıkıp kürsülerde türküye cumhuriyetini karalayıcı konuşmalar ve şarlatanlık yapmaları gerekiyormuş.orhan pamuğun hak etmediğini o ödülü verenlerde çok iyi biliyorlardır şu tesadüfe bakınki fransa tarihin yüz karası kanunu kabul ediyor ve orhan pamuk ödül alıyor düşündürücü bir tesadüf.TÜRK milletine değil ama galiba bu ödül TÜRK milletine karşı olanlara verilmiştir.sayın yaşar KEMAL kulaklarınız çınlasın saygılarımla..
serdengecti
Kaliteli Üye

« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2007, 13:47:22 »

... çıkıp kürsülerde türküye cumhuriyetini karalayıcı konuşmalar..

Övünmemiz gerekir ki güçlü ülkemiz de eleştirilere açık bir toplumuz ve dileyen özgürce düşüncesini ifade edebiliyor.. Yoksa biz o kadar güçlü değil miyiz de bu kadar sızlanıyoruz, korkuyor muyuz yoksa? Hadi mahkum edelim Orhan Pamuk'u da bir insanımızın daha ömrünü düşünce suçlusu diye parmaklıklar arkasında çürütelim..
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2007, 16:57:43 »

Zaten düşünce özgürlüğünü hep hakaret ya da karalayıcı konuşmalar olarak algıladığımız için bir türlü demokratik bir toplum olamıyoruz. Karşıt düşünceleri hazmedemiyoruz bir türlü. Hemen vatana ihanet deyip saldırıyoruz, türlü komplo teorileri üretmeye başlıyoruz kafamızda. Doğrudur, Türk edebiyatında geçmişte Orhan Pamuk kadar iyi yazarlar olmuştur. Ama Orhan Pamuk, bu edebiyatçılardan daha çok dışa açılabilmiştir.Asıl karalama, Orhan Pamuk'un bu ödülü haketmediğini söylemektir . Çünkü, o bu ödülü almadan yıllar öncesinde de zaten kitapları Avrupa'da çok okunan bir yazardı. Edebiyatla ilgilenenlerin hiçbiri, Orhan Pamuk'un adını 2 yılda duymadı.
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2007, 21:22:31 »

Köpek bile yemek yediği çanağa saygı duyuyor Angry

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow