Genellikle guncel olaylarla ilgilenen , gazete filan okuyan taksiciler Sabanci Universitesi ismini duyunca Halil Berktay ismini bol bol zikreder ve elestirirler . Daha birkac hafta once Halil Berktayin roportaji gazetede yayinlanmisken. daha birkac gun once taksiye binmeyecegime yemin etmisken yine taksiye binmek zorunda kaldim.
Baslangic bolumunde klasik sabanci universitesinde okuyorum kacinci sinifsin, sende para vardir gibi muhabbetlerden sonra bir tokat gibi yuzume carpan soru geldi.
T. Sizin okulda bolucu gruplar ve hocalar var galiba gecenlerde gastede okudum halil berktay diye bi herif atip tutuyordu Ataturk hakkinda hem Ataturk bustude yokmus okulda.
B. Yok abi o kendi gorusunu soyluyordur biraz radikal bir hoca kendisi onun gorusleri saygi duymak lazim
T. Sen ondan ders aldinmi
B. Aldim abi
T. O zaman sende bolucusun . Ben olsam o herifin agzini burnunu kirar sonra ermenistana yollardim...
B. ....
Ve boyle uzadi gitti muhabbet. Ankara yolunda gidip gelirken vay bee uzay ussu gibi okuldan boluculuge kadar dusmustum. Bu muhabbetler birkac taneye cikincada taksiye binmeyi tamamen biraktim. Artik yuruyorum