kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.
|
 |
« Yanıtla #11 : 21 Ekim 2006, 01:26:16 » |
|
B3 zemin katta, çok iri olmamakla birlikte, bir sigara odası ve onun da içinde, normal TV odalarındakilerden küçük olmayan bir televizyon var. B9'dan oraya gidin ya da dışarıda kar kalınlığı otuz cm olan günde gidin yurdunuzdan oraya demiyorum, ama şu anki koşullarda , bu odanın varlığından haberi olmayan, ama kimseyi rahatsız etmek istemeyecek kadar duyarlı arkadaşlar, bir seçenek olarak olduğunu bilsinler diye yazıyorum. Birkaç gün önce olan bir olayı paylaşayım. Hap kadar study'de, laba bir dersliğine gittiğimde, eşyalarımı kaldıramadığım study'ye gelip, data kablomu kullanıp, (buraya kadar olanlarla ilgili bir sorunum yok, istediğinizi kullanın zaten) sonra bana hiç rahatsız olur musun diye sormadan sigarasını yakan arkadaş da belki beni rahatsız ettiğini farketmemiştir. Ya da arkadaşı ile konuştuğu için gittiğimi sanmış olabilir. Oda B2 üçüncü kat çalışma odası, ne kadar dar olduğunu kendiniz gelip görebilirsiniz. Ben herşeyimi toplayıp, gittim, neden gittiğimi de söyleme gereği duymadım. Çünkü eğer kendiliğinden anlamıyorsa, o sigara da artık yakılmışsa orada durma imkanım yoktu. Odada o sigaranın yanmayı sürdürmesi için bile oksijen yoktu... Küçükken alerjik astımdan bayağı çektim, ergenliğe girerken de neredeyse tamamen kurtuldum; ama sigara, aşırı egzoz dumanı veya toza maruz kalınca tekrar tetikleyebiliyor. O yüzden sizden kaçıyorum. Bir arkadaşımın deyişiyle "cüzzamdan kaçar gibi"... O yüzden size niçin kaçtığımı asla açıklamayacağım, çünkü her dakikası bana dokunuyor. Sadece bu yüzden "geber o zaman" gibi bir cevapla da karşılaştım. Ama bu cümle, sadece cümlenin sahibinin suçu ve iyi ki de mezun oldu. Ama açıkçası artık, hatalı olmadığım bir konuda, tolerans gösteren taraf olmayı ne kadar sürdüreceğimi bilmiyorum. Ve tabi ki bu tepki kesinlikle, sigara içmenin yasak olduğu oda başına birkaç tabela ile belirtilen çalışma odalarında sigara içenlere, koltukları, yerleri yakanlara karşı. İçenlerden hassas davranan kimse lütfen, bu sözlerden alınmasın. Onlara tekrar hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.
|