Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
08 Şubat 2012, 16:41:49
Konu Sayısı: 777
Üye Sayısı: 6018
Son üye: aebezer
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Yurtlarda çalışma odalarının yurt odasına dönüştürülmesi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3
Gönderen Konu: Yurtlarda çalışma odalarının yurt odasına dönüştürülmesi  (Okunma Sayısı 1795 defa)
aNgELa
Yeni Üye
*

Dreams come true!!!

« : 07 Ekim 2006, 18:30:16 »

Aslında "yurtlar" başlığı altında bir arkadaş konudan bahsetmiş ama sonradan geyiğe dönmüş konu...

Duyurularda zaten sınırlı sayıda olan çalışma odalarının,yurt odasına dönüştüreleceğini görünce şok geçirmedim aslında. (Esas şoku bu üniveristeye ilk geldiğimde bölümlerde kantin olmaması, insanların bilgisayar başında hayatlarını devam ettiriyor olması ve yemek olayının tekel olması yüzünden geçirmiştim).  Bir senedir yüksek lisans yapıyorum ben Sabancı Uni.'de ( Kendi adıma zaten daha fazla bu okulda durmaya da dayanamazdım) Sunduğu imkanlar açısından çok artısı var ama birileri sanki on yaşındaki çocuğa en son çıkan üstün donanımlı cep telefonunu alıp, bu çocuğun başka ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyen bir ebeveyn gibi...Bence bu üniversitenin biran önce önlem alınması gereken büyük sorunları, bi yerlerde hataları var...

Çalışma odalarının amacına yönelik kullanılıp kullanılmadığı da tartışılır elbette. Yedikleri yemeğin artıklarını bile toplamayı bilmeyen, sigarasını kültablası yerine masalarda söndüren insanların çalışma odası neyine diyenlere de hak vermemek mümkün değil...

Ama her ne olursa olsun bence bu kararla gerçekten çalışan insanların önüne engel konuluyor... Hadi gündüzleri kütüphaneye gidelim.. Geceleri oda arkadaşımız bilgisayar ekranının ışığından rahatsız olup uyuyamadığında veya grup olarak yapmamız gereken bir şey olduğunda merdivenlerde mi çalışacağız? Huh?

kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.

« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2006, 20:48:31 »

B2 ikinci kat study'nin iki senedir demirbaşı olmuş biri olarak (ki mesajı da buradan yazıyorum) daha fazla katılamazdım. Sabah yurttan çıkarken, umumi tuvaletin içine sokulmuş bir el arabası, kazma, kürek ile üç beş işçi ile karşılaşınca anlam veremedim. Zannedersem harç için gereken suyu lavabodan alıyorlardı. Sonra jeton düştü. Öğlen de B3'te alıştığım Dorm'un çöp tenekesi geçit törenini aratmayacak sesler başladı.(A1'dekiler daha iyi bilir.) O hiç olmazsa on dakika sürer. Bu daha çok 7. Mekanize Tank Tugayı tatbikatı gibiydi.
Ama insan kızamıyor. Özür dilemişler. Şöyle ki :
Geçici olarak vereceğimiz rahatsızlık sebebiyle özür dileriz.
Pardon çıkalı... Neyse.
Study'nin kullanım dışı olmasından da çok bu işlemin sesi beni gerecek anlaşılan.
Ama yine de okul o kadar kötü değil. Boğaziçi'nde bir odada (bizim 4 kişilikllerle 2'likler arası boyutlarda) yatan sekiz kişiden biri olan bir arkadaşım var. Odada '1' masa var ama dolap olmadığı için üstü eşya dolu. Hep kütüphanedeler yani. Beterin beteri oldu biraz, ama yine de bu okulun hazır olanakları kaldırmasını haklı kılmaz.
Ayrıca şu B8 arkasındaki şeylerin ne olduğunu da hala anlamadım.

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
Can Kılıçbay
Roméo
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2006, 22:14:14 »

ya aslinda simdi konu burda farkli tabi
ama bana yurt odalarindan biri cikti
su hani efsane study roomlari varya
Yani anlamadigim kime sorsam nizami veremiyor
o 4 ranza ve maza o diagonal odaya nasi sigicak
pencere onune mi konucaklar masayi ve ranzayi

BBG Study Rooms'06 başliyor.. Undecided
drejan
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 12 Ekim 2006, 04:04:55 »

yurtlar topiğindede belirtmiştim burdada tekrar özet geçeyim, okul yönetimi geçen sene karşılıyamadıkları yurt talebine karşın, bu sene için herhangi bir bina yapmadı, geçen sene belki çok duyulmadı, ama yine birçok insanlar süründü yollarda. hala yapılmamış olma sebebi kocaman bir soru işareti.
yol vaatleri verildi, okulun yanına bir kaldırım yapıldı (o da yarım yamalak bi kaldırım, bir yerde bitiyor), birde istanbul park için yapılmış bazı bariyerler vs.

19 ocak 2006 da yayınlanmış yazı:

Öncelikli konular aşağıda belirtilmiştir:
Kısa vadede:
1.   Üniversitemiz ile Kurtköy çıkışı arasında servis güzergahı olarak kullanılan yanyolun trafik işaret ve düzenlemelerinin iyileştirilmesi (şerit çizimi, ışıklandırma, kedi-gözü, yol eğim çalışması, viraj emniyeti, buzlanmaya karşı önlemler, radar kontrolü ve benzeri).
Uzun vadede:
2.   Üniversitemiz ve Kurtköy çıkışı arasındaki, Orhanlı köyünün içinden geçen yanyolun tamamlanması ve üniversite araçları için tercihli yol olması.
3.   Büyük Şehir Belediyesi’nin inisiyatifinde, Sabancı Üniversitesi ve Koç Lisesi arasında TEM’e paralel bir yanyol yapım projesinin takibi ve bu yolun üniversitemiz için tercihli yol olarak tasarlanması.

yol üstünde bilinçli olarak duruyorum, çünkü bu açıklama Gürsel Sönmez'in trafik kazasından hemen sonra yapıldı. öncesinde değinilmesi gereken bu konuda hassasiyet gösterilmedi, Gürsel Sönmez'in kazasından 1 ay öncesine uzanan periyotta 3 büyük kazadan haberim var, ve bu 3 kazadanda yönetimin haberi olduğuna inanıyorum (1 tanesinden haberleri kesinlikle vardı).
kazalardan birine örnek :

ha ne oldu derseniz, pek birşey olmadı, geçen sene 2. döneme yurtla başladım, şuan yine yurtsuzum, aldığım darbe sonucu oynayan omurilik diski bana hatırası oldu, ben yine ucuz atlattım, allah Gürsel Sönmez'in ailesine sabır versin.
inanın yaşasanız, gördüğünüz kadar az tepki vermezdiniz, hele ki bu kadar olay üstüste gelse. Daha öncekiler hiç sayılıp, ölümlü bir kaza sonucu böyle bir açıklama yapılması değerinizi ortaya koyuyor. ölümle sonuçlanınca değer bilmek, daha sonrasında da çabuk unutmak, bizim milletimizemi has bilemiyorum...

eğitim kalitesini yönetimine yansıttığına inanmıyorum.
tenochtitlan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 12 Ekim 2006, 22:33:48 »

Kanka tekrar geçmiş olsun diyorum.
Can Kılıçbay
Roméo
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2006, 11:37:20 »

Bombaya gelinde gorun olayi

Arttırılan yurt kapasitesine rağmen, Avrupa Yakası’ndan gelen ve Anadolu Yakası’nın uzak/yakın yerlerinden yerleşemeyen öğrencilere yönelik Işık Üniversitesi yurtlarında yerleşim olanağı sağlanabilecektir.

Yurtların özellikleri aşağıda detaylandırılmıştır. Talebin ulaşacağı sayıya göre bu imkan işleme alınacak olup, öğrencilere bilgi verilecektir.

Işık Üniversitesi yurtlarında kalmak isteyenlerin isimlerini 24 Ekim Salı gününe kadar Serpil Atalay’a yazdırmaları önemle rica olunur.

Yerleşebilinecek tarih: 1 Kasım Çarşamba

Kapasite: 150 yatak

Odalar: 2 kişilik

Ön cephelerin ücreti: yıllık 4.000YTL (dönemlik tahsil edilecek)

Arka (orman) cephesi : yıllık 3.600 YTL (dönemlik tahsil edilecek)

Servis: Sabah ve akşam shuttle

Yurt özellikleri: Banyo/tuvalet, TV odaları, internet bağlantısı

Ayrıntılı bilgi için http://idari.isikun.edu.tr/sks/yurtlar

Adres: Kumbaba Mevkii

Şile 34980

**
Şile - Gebze Huh? nalaka
Mutlukent'e geçsin millet nedir bukadarida artk yok cnm daha neler
xaty
xaty
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2006, 14:32:12 »

ışık üniv.de kalmayı kabul eden var mı ki?
hiç sanmıyorum, dalga geçme noktasına gelmiş nerdeyse yurt muhabbeti

seneye gerekli blokları yaparlarda aynı sıkıntı tekrarlanmaz umarım..
çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırdılar Embarrassed
k.o.bay.
oben
Tecrübeli Üye
**

« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2006, 02:05:58 »

kulüplerde ve diğer etkinlik alanlarında yapmak istediğimiz yeni herşeye, "sabancının imajına aykırı demeyi biliyorlar" peki bu yurt rezaleti sabancının imajına aykırı deilmi, bi sene sonranın durumu ne olcak bu kestirilir ve ona göre iki bina yapamıyormu bu okul
ozan
ozan bektaş
Yeni Üye
*

tayyeappp

« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2006, 23:37:35 »

acaba yarın öbür gün bina diktiklerinde çalışma odalarına geri kavuşlabilecek mi? her ne kadar internet kafe kıvamında kullanılsa da işe yarıyormuştur...

...and justice for all
ookami
Kaliteli Üye

« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2006, 02:15:39 »

kesin çözüm yeni yurt yapmaktır yurt kapasite sorunu için, veya yurdun alabileceği kadar öğrenci almaktır. Bütün bu uğraşları boşuna ve okulun kalitesini düşürüyor.

Şaraplar, kırık bardakta getirilir, derler..
anlamak için,
kim kadehe meraklı,
kim gerçek şarapsever.
Sayfa: [1] 2 3
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: