yurtlar topiğindede belirtmiştim burdada tekrar özet geçeyim, okul yönetimi geçen sene karşılıyamadıkları yurt talebine karşın, bu sene için herhangi bir bina yapmadı, geçen sene belki çok duyulmadı, ama yine birçok insanlar süründü yollarda. hala yapılmamış olma sebebi kocaman bir soru işareti.
yol vaatleri verildi, okulun yanına bir kaldırım yapıldı (o da yarım yamalak bi kaldırım, bir yerde bitiyor), birde istanbul park için yapılmış bazı bariyerler vs.
19 ocak 2006 da yayınlanmış yazı:
Öncelikli konular aşağıda belirtilmiştir:
Kısa vadede:
1. Üniversitemiz ile Kurtköy çıkışı arasında servis güzergahı olarak kullanılan yanyolun trafik işaret ve düzenlemelerinin iyileştirilmesi (şerit çizimi, ışıklandırma, kedi-gözü, yol eğim çalışması, viraj emniyeti, buzlanmaya karşı önlemler, radar kontrolü ve benzeri).
Uzun vadede:
2. Üniversitemiz ve Kurtköy çıkışı arasındaki, Orhanlı köyünün içinden geçen yanyolun tamamlanması ve üniversite araçları için tercihli yol olması.
3. Büyük Şehir Belediyesi’nin inisiyatifinde, Sabancı Üniversitesi ve Koç Lisesi arasında TEM’e paralel bir yanyol yapım projesinin takibi ve bu yolun üniversitemiz için tercihli yol olarak tasarlanması.
yol üstünde bilinçli olarak duruyorum, çünkü bu açıklama Gürsel Sönmez'in trafik kazasından hemen sonra yapıldı. öncesinde değinilmesi gereken bu konuda hassasiyet gösterilmedi, Gürsel Sönmez'in kazasından 1 ay öncesine uzanan periyotta 3 büyük kazadan haberim var, ve bu 3 kazadanda yönetimin haberi olduğuna inanıyorum (1 tanesinden haberleri kesinlikle vardı).
kazalardan birine örnek :

ha ne oldu derseniz, pek birşey olmadı, geçen sene 2. döneme yurtla başladım, şuan yine yurtsuzum, aldığım darbe sonucu oynayan omurilik diski bana hatırası oldu, ben yine ucuz atlattım, allah Gürsel Sönmez'in ailesine sabır versin.
inanın yaşasanız, gördüğünüz kadar az tepki vermezdiniz, hele ki bu kadar olay üstüste gelse. Daha öncekiler hiç sayılıp, ölümlü bir kaza sonucu böyle bir açıklama yapılması değerinizi ortaya koyuyor. ölümle sonuçlanınca değer bilmek, daha sonrasında da çabuk unutmak, bizim milletimizemi has bilemiyorum...
eğitim kalitesini yönetimine yansıttığına inanmıyorum.