Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
23 Mayıs 2012, 11:09:14
Konu Sayısı: 778
Üye Sayısı: 6080
Son üye: bahriokan
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Türkçe Ezan 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7
Gönderen Konu: Türkçe Ezan  (Okunma Sayısı 5624 defa)
kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.

« Yanıtla #50 : 06 Ocak 2007, 00:47:41 »

Aslında kötüye kullanan insanlar olmasa ne dendiğini anlamamak da sorun değil ama bu tür insanların Kubilay'ın şehit edilmesi olayında nasıl olsa ne dediğimiz anlaşılmıyor diye yemek tarifinin Arapça okuyup milleti adam öldürecek kadar galeyana getirebilmiş oldukları, rahatsız edici bir gerçek. Yoksa belli ki, namza çağrıdır ezan. Ama din derslerinde (ki bu dersin ülkedeki diğer dinlere inananlara karşı bir dışlama olduğunu düşünüyorum) nedense hiç burada ne deniyor konusuna girilmezdi. Dolayısıyla ben üniversiteye gelip bu zip dosyasını bulana kadar ezanın manasını kelime kelime bilmiyordum. Yani eğitimle de bilinmeyebiliyor pek ala, kendimden biliyorum. Kara cahil değilim diye sanıyorum, naçizane...

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #51 : 06 Ocak 2007, 01:09:05 »

Bu kötüye kullanan insanlar öyle yaptılar ki, manasını sorgulamanın bile günah olduğunu düşündürerek yıllarca etrafındakileri koyun gibi yönetmeyi başardılar. Din dersinin dışlama olması ayrı bir konu ama bu konuya da kesinlikle katılıyorum. Seçmeli ders olmalı.
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #52 : 06 Ocak 2007, 08:29:42 »

Serdengeçti'nin ilk yaptığı yoruma tamamen katılıyorum ben.İslamiyette ortak dil arapça sonuçta.Din birlğini sağlıyor.Ama "ezan Türkçe olmaz" gibi kalıplara da karşıyım.Din kişinin içindedir.Dua ederken hangi dilde dua ettiğin değil senin içindeki inançtır esas olan.Ve araştırmayı,diğer dinleri okumayı dinle yasaklamaya kalkışanlara tek cevap da yine Kuran-ı Kerim 'in içinde hatta ilk kelimesindedir bence.Yani :ikra(oku)
Okumayı ve araştırmayı ilk kelimesinde aşılayan bir din nasıl olur da kalıplaştırılabilir.Ama işi bilime falan dökmeye kalkışan pek çok insan dinden uzaklaşıyor.Çünkü inanç mantık işi değildir.O insanın hissiyatıdır.Herşey mantık değildir.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
mguven
Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 06 Ocak 2007, 23:07:39 »

Serdengeçti'nin ilk yaptığı yoruma tamamen katılıyorum ben.İslamiyette ortak dil arapça sonuçta.Din birlğini sağlıyor.Ama "ezan Türkçe olmaz" gibi kalıplara da karşıyım.Din kişinin içindedir.Dua ederken hangi dilde dua ettiğin değil senin içindeki inançtır esas olan.Ve araştırmayı,diğer dinleri okumayı dinle yasaklamaya kalkışanlara tek cevap da yine Kuran-ı Kerim 'in içinde hatta ilk kelimesindedir bence.Yani :ikra(oku)
Okumayı ve araştırmayı ilk kelimesinde aşılayan bir din nasıl olur da kalıplaştırılabilir.Ama işi bilime falan dökmeye kalkışan pek çok insan dinden uzaklaşıyor.Çünkü inanç mantık işi değildir.O insanın hissiyatıdır.Herşey mantık değildir.

Dediğin son sözlere kesinlikle katılmıyorum.. Din mantık işidir ve bilimde var olan hiç birşey İslam dinini yanlışlayamaz. Birçok şey aslında bildiğim kadarıyla Kuran-ı Kerim'de bilimde bulunmadanda vardı şuanda da var..
serdengecti
Kaliteli Üye

« Yanıtla #54 : 06 Ocak 2007, 23:27:17 »

disturbedha sözlerine "Serdengeçti'nin ilk yaptığı yoruma tamamen katılıyorum ben." ile başladığı için ben de dile getirme ihtiyacı hissettim ki, "Ama işi bilime falan dökmeye kalkışan pek çok insan dinden uzaklaşıyor.Çünkü inanç mantık işi değildir.O insanın hissiyatıdır.Herşey mantık değildir." bu kısma ben de katılmıyorum..

İnanç mantık işidir, mantıklı gelmezse bir şey, inanmazsın.. Hele ki mantık dışı bulup da körü körüne inanmak en sakıncalılardandır..
Balababum
iBoo
SUFEBliler
Ultra Mega Üye

ToMaTo

« Yanıtla #55 : 07 Ocak 2007, 11:57:40 »

Turkce olsun abi su anda kac kişi arpça biliyor.Hem islamın resmi bir dilimi var ki zorunlu olarak arapça olsun.. onemli olan insanın inanma duygusu nasıl duyarsa duysun..

Baba Beni Okuldan Al !!! 
Bağışlarınızı 05359393139 Nolu Telefona Kontör Yollayarak Yapabilirsiniz...
veysonmez
Veysel
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #56 : 07 Ocak 2007, 12:28:16 »

İnanç duygusu konusunda haklısın da ben Arapça okunmaya devam edilmesi, ama anlamını bilmeyenlerin öğrenmesi gerektiği taraftarıyım. Orjinali bozmadan özünü kavramak en iyisi. Wink
kARBOn bAZLı iLKEL yASAm fORMu
Ultra Mega Üye

I’m dead and i can’t reply till I reincarnate.

« Yanıtla #57 : 08 Ocak 2007, 03:01:49 »

Din dersinin ezanda ne dendiğini anlatacağı günler de gelir belki

SI VIS PACEM
PARA BELLUM

Onun Bunun Mühendisliği Programı
.
Ultra Mega Üye

« Yanıtla #58 : 08 Ocak 2007, 06:31:52 »

serdengeçti ve 10kolik saygı duyarım tabi ki katılmayabilirsiniz.Ancak ben ateist arkadaşlarla din konusunu konuşurken mantıksal sorularında cevapsız kalanlar oluyor.Farklı şekilde sorguluyorlar çünkü dini.O soruları buraya taşımayayım isterseniz konu farklı yerlere kaymasın.Bunu söylemememdeki sebep buydu.İnanmayan insan mantıksız bulduğu için inanmıyor.Ben şahsen mantıklı da buluyorum manevi olarak da gayet huzurluyum.

Bu arada karbon biz din dersinde Türkçe ne anlama geldiğini görmüştük ezanın.Müfredatta var sanıyordum.

I've turned the tables 'round and found another way
I've left it all behind for a better day

I will take things as they come
look out for number one
and I'll be back tomorrow
Feeling strong and brave inside
my head up high with pride
yes I'll be back tomorrow
Borkie
Kaliteli Üye

« Yanıtla #59 : 23 Ocak 2007, 15:28:32 »

Muslumanlik evrensel bir din olabilir ama Hristiyanlik ta evrensel bir din.Hristiyanliktan  belki ezan ornegini veremeyiz ama vaazlari ve dualari herkesin kendi dilinde yapabildigini ve Incil'in cesitli dillere cevrildiğini dusunursek sadece Arapcayla sınırlı kalmak bence sacma. Alıskanlıklar sebebiyle degisiklige gitmemek ise daha buyuk bir sacmalık olur cunku hem Muslumanlığın geleceği hemde Musluman halkların gelisimi acısından Kuran-ı Kerim'in ve ezanın tam olarak anlaşılabimesi bana gore cok onemli bir nokta. Sonuc olarak iyi sindirilmiş ve tam olarak anlaşılmış bir dinin carpıtılması mumkun değildir. Bunu bir dersin konularını cok iyi anlayıp sınavında basarılı olmak gibi gorebilirsiniz. Bir Musluman yukumluluklerini ne kadar iyi anlarsa o kadar iyi Musluman olur ve herkes okudugu seyi en iyi ana dilinde anlar.
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: