Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
08 Şubat 2012, 16:51:19
Konu Sayısı: 777
Üye Sayısı: 6018
Son üye: aebezer
Suugle Forum  |  Genel  |  Tartışma  |  Danıştay'a saldırı 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: Danıştay'a saldırı  (Okunma Sayısı 1105 defa)
ozzy
Yeni Üye
*

« : 19 Mayıs 2006, 16:18:51 »

Hepimizin bildiği gibi 17 Mayıs çarşamba günü Danıştay 2. Dairesi'ne gerici ve ülkücü bir terörist silahlı saldırıda bulunmuştur. Dün binlerce kişi Anıtkabir'e, Danıştay'a ve cenazeye giderek bu saldırı lanetledi. Bizim de Sabancı Universitesi ve Türk gençliği olarak bu hain saldırıya ve laikliğimize kan bulaştıranlarına tepkimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum...Tatile denk gelmeseydi ve sıcağı sıcağına yapılsaydı tabi daha yerinde olurdu ama hiç olmazsa tatil sonrası toplanıp okul yönetiminden izin alarak bir şeyler düzenleyebiliriz. Protesto gibi sert bir şey olmasa da "Tehlikenin Farkındayız" diyerek sesimizi duyuralım bence. Bu konu hakkında düşüncesi olanlar lütfen paylaşsın!
grauske
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2006, 18:30:19 »

ben okul yönetiminin izin vereceğini pek sanmıyorum
gerçi ne yapmak istediğine göre de değişir ama...
tenochtitlan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2006, 19:23:49 »

Sana katılıyorum. Bir şey yapmalıyız. Sessiz kalmamalıyız. Dorm'un önünde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile toplanabiliriz. Okul böyle bir şeye neden engel olsun?? Ozzy bu konuda irtibata geçelim seninle.
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2006, 19:24:36 Gönderen: tenochtitlan » Logged
caglarkoksal
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2006, 22:42:20 »

Çok güzel bir öneri. En azından dışarıda gelişen olaylara sessiz kalmadığımızı, haklı tepkimizi koyacağımız bir ortam oluşturabiliriz. Dorm'un önünde toplanıp, bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıktığımızı gösterebiliriz. Dormdan aşağıya doğru yürür, 10. Yıl Marşı eşliğinde, üniversite merkezi önünde toplanıp oturabilir, olayı protesto edebiliriz. Aklıma şimdi bu geldi.
edgar
Global Moderator
Süper Üye

« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2006, 22:48:29 »

Olabilir tabii...
krysa
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2006, 23:07:35 »

gs'nin şampiyonluğunu kutlamak gibi ulvi bir görev değilki bu çağlarım, kaç kişi gelir dersin.

Çok güzel bir öneri. En azından dışarıda gelişen olaylara sessiz kalmadığımızı, haklı tepkimizi koyacağımız bir ortam oluşturabiliriz. Dorm'un önünde toplanıp, bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıktığımızı gösterebiliriz. Dormdan aşağıya doğru yürür, 10. Yıl Marşı eşliğinde, üniversite merkezi önünde toplanıp oturabilir, olayı protesto edebiliriz. Aklıma şimdi bu geldi.
caglarkoksal
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2006, 23:11:16 »

Valla malesef çok haklısın koray, bu sebeple sana karma vereceğim  Grin
edgar
Global Moderator
Süper Üye

« Yanıtla #7 : 19 Mayıs 2006, 23:36:28 »

Tabii o gs kutlamasında bazı arkadaşlarda gitmemiş deil... Smiley

ozzy
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2006, 00:34:22 »

dorm yerine SGM nin ordaki Atatürk anıtı toplanmak için daha iyi olur bence ne dersiniz?
ayrıca yemek eylemine bile laf etmedi yönetim buna niye karşı çıksın  Huh?
bi de tarih olarak bu haftayı geçmesin bence hemen organize olalım, hatta basını da çağıralım o kadar zamanında bok atmışlardı Atatürk resmi büstü vs.si yok diye...görsünler duyarlılığımızı. gaza geldim evet Smiley

ha bi de kaç kişi gelir konusuna gelirsek: takımım şampiyon oldu diye kenetleniosun, yemek fiyatları yüksek diye eylem yapıosun, fakat laikliğimize saldırıyı sallamayıp sadece izlemekle kalıyorsan......ne diyebilirim ki?! (kişisel diil genel konuşuorum)
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2006, 00:46:42 Gönderen: ozzy » Logged
caglarkoksal
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2006, 01:02:49 »

Kesinlikle yanındayım ozzy, ülkenin bağımsız yargısına saldırı oluyor, laikliğine kurşun sıkılıyor, resmen rejim tehdit ediliyor, bizler sessiz mi kalalım?

Bugün kadıköydeydim, gençlik yürüyüşünde. Niçin o öğrencilerin onda biri bizim üniversitemizde yok dedim. Neden Cumhuriyete saldırılırken bizler sessiz kalalım.

Neden Sabancı Üniversitesi öğrencileri bu organizasyona katılamasın? Şaka bir yana ben katılımın olacağını düşünüyorum. Senin fikrin çok daha iyi. Madem artık bir Atatürk Anıtımız var, onun önünde toplanmak en iyisi. Çok geçmeden de bu işi yapmalıyız. Uyuyan Türkiye Uyanmalı!!!!!
Sayfa: [1] 2
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: